Natuurlijke tuinafscheiding met gaas/hedera hekwerk

Ook voor een groene erfafscheiding kunt u bij ons terecht. De meeste mensen kiezen in dit geval voor een gaas/hedera hekwerk. Dit hekwerk bestaat uit gaas met een maaswijdte van 10 cm, dat tegen of tussen hardhouten palen gemonteerd word. U kunt hier kiezen tussen gegalvaniseerd gaas, dat niet roest of geroest gaas. Beide hebben een lange levensduur. Tegen het gaas plaatsen wij de hedera en geleiden we de planten met een speciale bandjestang tegen het gaas, zodat het hekwerk snel dicht groeit.

Ruwe hardhouten palen gebruiken we het meest, omdat deze een stuk goedkoper zijn dan geschaafde en ze uiteindelijk toch niet meer zichtbaar zijn omdat de hedera er over heen groeit. De meest gebruikte hedera is de hedera hibernica omdat deze snel dicht groeit. Maar indien gewenst kunnen wij ook andere soorten leveren.

Standaard leveren wij planten van 180 cm hoog. Heeft u geen haast met het laten dichtgroeien van het hekwerk, dan kunt u ook kiezen voor kleinere planten, dit heeft natuurlijk een gunstig effect op de prijs. Kunt u juist niet wachten tot de erfscheiding dicht gegroeid is, dan kunnen wij ook een kant en klaar haag bij u plaatsen. Deze hagen zijn bij de kweker opgekweekt tegen een gaas en zijn als zo goed als dicht als wij ze bij u plaatsen. Deze hagen plaatsen wij tussen hardhouten palen.

Veel mensen denken, dat een hedera haag een hoop onderhoud met zich meebrengt, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Wij raden aan om de haag het eerste jaar te geleiden, zodat deze sneller dicht groeit. Zodra de haag dicht is volstaat 2 keer per jaar snoeien in de meeste gevallen. Door de haag 2 keer per jaar te snoeien blijft deze slank en vormt het een prachtige groenblijvende erfgrens, waar u vele jaren plezier aan zal beleven.