Houtenschutting met losse planken

Heeft u liever een schutting van losse planken, dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij leveren en plaatsen ook uw schutting van losse planken. Bij een schutting met losse planken worden de planken meestal horizontaal geplaatst, hierdoor word de lengte van de tuin extra geaccentueerd.

Bij het zetten van een losse planken schutting plaatsen wij om de 120 cm een hardhouten paal, die minimaal 80 cm de grond in gaat. Hier tegenaan schroeven we de planken. Om te voorkomen, dat de onderste plank gaat rotten, doordat deze in de grond staat gebruiken we een hardhouten plank als onderste plank. Standaard worden de hardhoutenpalen aangestort met beton zodat de gelijk stevig staat.

Het scala aan schuttingplanken is de laatste jaren flink uitgebreid. Naast de standaard schuttingplanken worden er de laatste tijd steeds meer schuttingen gemaakt van rabat of Zweeds rabat al dan niet voorzien van een kleurtje. Ook deze schutting kunnen we combineren met gaas schermen, met of zonder klimop.

De meeste tuindeuren zijn gemaakt van verticale planken op en stalen frame. Heeft u liever een deur met horizontale planken, zodat deze mooi bij de rest van de schutting past, dan maken we deze graag voor u op maat. Onze deuren zijn standaard voorzien van een rvs cilinderslot, doorslaglat en duimen. Kijk hier voor een aanbod aan standaard tuindeuren die wij leveren naast de optie om  een deur op maat te laten maken.